KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, september 30, 2007

Från Köpenhamn till Ullared

Sen 1913 har hon suttit där på sin sten, "Den Lille Havfrue," hälften kvinna och hälften fisk. Först när hon suttit där i trehundra år skall hon bli hel människa och välkomnas i den folkliga gemenskapen. Åtminstone fyra gånger tidigare har Föraren och Färdrådet besökt jungfrun på Langelinie och det känns nästan som ett måste att göra det. Annars är det något som fattas när man lämnar Köpenhamn. Nå, vi hälsade på henne igen och tog de obligatoriska bilderna. Även den här tiden på året var där fullt av turister och luften surrade av många tungomål.

Köpenhamn - Ullared, ca 200 kilometer underbar motorväg. Fia och Fia- Lotta klarar sig nästan själva. Föraren behöver bara lägga ett pekfinger på ratten nu och då.

I skrivande stund står gulasch-soppan och puttrar på Origo och Fia är väl förtöjd på Ullared Camping. Ett besök i Net-o-Net's jättelika lagerförsäljningshall har Fä och Fö gjort. En 42-tums TV kostar elvatusen kronor medan Fä & Fö nyligen betalade ca femtontusen för en likadan i Mariehamn.

Regnet yr och stormen gnyr men Fä & Fö har det varmt å skönt i Fias aktre salong. Livet e gott att leva!

Inga kommentarer: