KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, september 29, 2007

Skrubba-gubbarna i Sibbarp

I morse, innan vi for över bron till Danmark, promenerade vi på stranden i Sibbarp. Vi gick där och beundrade Öresundsbrons storslagna skönhet när vi från en klunga fiskebodar hörde en skåning tala högljutt:
- Nåu koum å ta du me! De finns åut er alla!
Den som talade var en gammal fiskargubbe. Han språkade med en flock änder åt vilka han tömde brödbitar ur en stor säck. Bredvid honom stod en annan gubbe vid ett väderbitet bord och fileade skrubba. Gubbarna hade namn på änderna och visste familjerelationerna i flocken. Dom pekade ut för oss vilka som var föräldrar, söner och döttrar i hopen. Vi samtalade länge. Han som matade änderna hade varit sjöman och seglat på Kina. Gubben som fileade skrubba skulle sälja fileerna åt köpmannen Mohammed, "Du vet, di där fåur ju inte äta kött på fredagarna. men fisk kan di tydligen äta."

Det är bara trettio kilometer från Sibbarp till Camping Absalon i Köpenhamn så Fia-Lotta tyckte att dagens arbete var lätt. Hon lotsade oss till campingen utan att behöva ropa KÖR OM RUTT en enda gång.

- - -

Det regnar, det regnar och det regnar. Vi befinner oss tio minuters promenad från tunnelbanestationen varifrån tåget går in till centrum men i detta vädret så är det väl bättre att stanna ombord, dricka vin och äta sardiner.

- Var faan ee kaabeln ti kameran? gormade Föraren efter ankomst Köpenhamn.
- Vilken Kabel?
- UU-ESS-BEE kabeln! Ja ska ju lägga bildäna fron Sibbarp i daatårn!

Kabeln är hemma i Tosarby. Det blir inga resebilder i bloggen.

2 kommentarer:

brollan sa...

trevligt !
Jag satte in er bolgg på min hemsida.

bror sa...

Trevligt! Jag sattein er blogg på min hemsida. Oj kommentaren kom visst två gånger, men det gör ingenting
Hade Bl