KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, oktober 16, 2007

Nypontomater och en vandring i Tanto-parken

Expeditionsledaren Ole 65 år, Liam 5, och Max 3, högg sig fram med machetes i jungeln i Tosarby i söndags. Med skjortor fläckiga av svett närmade sig expeditionen en nyponbuske med frostnupna bär.
- Kolla, tomater! utropade Max.
Litet senare nalkades truppen utfallsdiket som leder nederbörden från åkrarna i Tosarby till Slottsundet. En livlig, tio centimeter djup rännil porlade i bottnen av diket.
- Va heter den här floden? undrade Liam.
- Va heter den här floden då, Gamle Ole ? ekade Max.
Max ekar ofta. Och han kallar expeditionsledaren Gamle Ole.
Det förefaller som om stadsungarna har något att lära om begreppen ute i vildmarken.

Sedan for Kusken och Färdrådet till Stockholm på ettårskalas. Det var kul! Soligt leende klappade ettåringen fårskinnet hon fick i present.
- De här ska du ha i vagnän satt du inga fryysär i vintär när farsan e uut å goor meddä, sa Kusken som är farfar till ungen.
Sickan, ettåringen, klappade händer och ylade förtjust.
Sedan vandrade alla fyra, Leo, Sickan (hon åkte vagn), Kusken och Färdrådet längs Årstavikens strand och Tantolundens trolska stigar. Det var fint som sommarsunnanvind alltihop. Fast kalendern skrek femtonde oktober och gradstocken visade sju grader plus.

2 kommentarer:

britt sa...

Jo, jag skrev just själv om en expedition upp till Storängsberget. Lustigt att du också just varit på en expedition med småfolk... :-)

syster Gun sa...

Tänk att Sickan redan är ett år! Tycker att det var som i går när du messa att du ha blivit farfar.