KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, november 27, 2007

Pemmican - tredje gången

Nöt & frukt pemmican
Efter tre satser pemmican har jag en produkt som går att äta. Gör så här:

Montera din vassaste propeller på matmaskinen och släng i jordnötter, pecannöter, hasselnötter, aprikoser, dadlar, fikon, äppelringar, russin, sviskon, solrosfrön och dinkelmjöl. Kör! Stanna! Klicka i ett par matskedar smör och dito honung. Kör! Stanna!
Forma degen till kakor och förvara i en burk. Ät en kaka var annan timme och du är aldrig hungrig.



All frukt är förstås torkad. På Anders Wiklöfs boutique Svampen finns alla de här frukterna torkade, ekologiska, utan tillsatser.

Det här käket kan förvaras i veckotal i rumstemperatur.



Torkad lax som tillbehör

Gör så här:
Tag en laxfile och skär i skivor. Pensla laxskivorna med honung som du gör "penslingsbar" genom att blanda i litet vatten. Salta lätt. Torka fisken i ugnen - 40 grader, 12 timmar. Ugnsluckan skall vara på glänt. Förvara den torkade fisken i rumstemperatur i papperspåse. Inte plast!

Birgitta blev så avundsjuk så hon plockade fram GI-boken Blodsocker blues och ska börja konkurrera.

Bilden visar lax på tork.

Inga kommentarer: