KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, december 13, 2007

Intermezzo i Szczecin

"Jos täytätte mun lasini niin tahdon kertoa
surullisen tarinan joll' ei oo vertoa..."

För full hals skrålade vi Rosvo Roope på ärans och hjältarnas språk.

- Håll käften, finnjävlar! tjöt svenskarna vid ett bord längre bort i lokalen.

Med ett unisont vrål skred Yrsas besättning till handling och snart kanade den första svensken längs dansgolvet med blödande näsa. Uppgivet ruskade mamma Natalia på huvudet och lyfte telefonluren för att ringa till polisen. Hon var van, men hon ogillade att göra det allt för ofta.

Fyra sjömän och fyra flickor fick plats i Svarta Maja. Polisen tog alltid så många som fick plats i bilen. Snutarna var hyggliga, rättvisa och tog alltid ungefär lika många av var sort. Sjömän och flickor. Av sjömännen tog de väl dem som såg vildast ut och av tjejerna dem som var fullast.

Det var ingen obehaglig upplevelse att åka i fyllecell i Polen. En läkare i vit rock såg till att eventuella skador åtgärdades och man fick ligga i säng med vita lakan. Man fick till och med huvudvärkstabletter när man släpptes. Om man ville ha.

Vi sjömän älskade Polen - Szczecin, Gdynia, Gdansk. De förföriska, farliga F:en var lätt tillgängliga, billiga och man blev aldrig lurad.

4 kommentarer:

bror sa...

I Ryssland fick man en iskall duch innan läggdags...

Hoxa sa...

Ha ha ha, i Brasilien bestod butkan av en 4 x 4 meters bur med järnstänger som stod på en öppen plats och hyste 40 fångar.

Ole sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
eldarn sa...

I Grekland, Piraeus satt jag i butkan en gång. Det var stora burar med många man i varje. Det var ju kul med sällskap. Fasansfullt är det i Mariehamn. Där blir mnan inslängd ensam i en möbellös bur med en stor golvsil i mitten som tar undan ifall man skulle spy eller pissa.