KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, mars 11, 2008

Kolmården

Den unge mannen på bilden till höger är i dag 180 cm lång, dricker öl och spelar guitarboogie på Ibanezen så åhörarna får ståpäls. Tjejen till vänster är mamma till två härliga pojkar. Det är nu det. Då när bilderna togs var vi ett gäng till Kolmården och tittade på djur. Man kan ju se hur unge Tony står på Vildmarkshotellets balkong och vädrar förväntansfullt ut över Bråviken och undrar vilka upplevelser dagen har i sitt sköte.


Det var i fågelhuset vi fick klart för oss att Lina kommunicerar med djur på ett annat sätt än vanliga människor. Haddock fick syn på en stor, ståtlig papegoja som skimrade i alla regnbågens färger men mest grönt. Han sträckte vänligt fram handen mot papegojan. Fågeljäveln kraxade ilsket och högg Haddock i pekfingret med en näbb som lätt kunde ha hjälpt Dick Klingberg att klippa plåt. Så kom Lina. Hon sträckte fram handen och fågelskrället blev alldeles till sig. Han gned sitt stora, granna huvud mot hennes handflata och morrade belåtet. Till slut låg han på rygg i Linas hand, spretade med benen, spann som en katt och såg alldeles hänförd ut.

Så satte vi oss i Landcruisern och skulle köra safaristigen. Tydliga skyltar talade om att bilfönstren måste vara stängda. Därför var våra öppna. En väldig giraff stod mitt i vägen med huvudet nånstans uppe bland molnen. Plötsligt förmörkades omgivningen av en giraffskalle, stor som en Volkswagen, som dalade ner från himlen. Skallen cirklade runt bilen några varv och plötsligt pinade giraffhelvetet in hela sitt dreglande huvud genom vänstra bakfönstret och lade det ömt i famnen på Lina.

- Hå, hå, sa Tony, de e väl bäst att vi stänger fönstren före vi kommer till lejonen.

Besök Kolmården...

Inga kommentarer: