KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, juni 05, 2008

Världens äldsta seglingstävlingar

Cowes week (sedan 1994 heter det Skandia Cowes Week) är världens äldsta regatta. Den startade 1826 och hålls varje år i Solent, sundet mellan Englands sydkust och ön Isle of Wight. Regattan kräver stor skicklighet av segelbåtarnas skeppare. Området är svårseglat på grund av starka, dubbla tidvatten. Tävlingarna arrangeras av Cowes Combine Clubs i den lilla staden Cowes på Isle of Wight.

Bilden tog jag i mitten på 90-talet från bryggan på Alandia Tide när vi plöjde rakt genom regattaområdet.

På bilden syns hundratals åskådarbåtar flockade runt Her Majesty's Yacht Britannia, den engelska kungafamiljens berömda skepp. I dag har The Royal Family inget fartyg. HMY Britannia lades upp 1997. Hon ligger i Leith, Edinburg och är numera ett omåttligt populärt besökscentrum, typ vår Pommern, fast hundra gånger lyxigare med många gånger fler besökare.

Vårt ärende här? Jo, Alandia Tide är på väg till oljehamnen i floden Hamble för att lasta olja för Wilhelmshafen. Birgitta var också med på den här resan.

Inga kommentarer: