KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, oktober 24, 2008

Have a nice day, mr Ban Ki-moon

Gumorron, det är FN-dagen i dag.

Amerikas Förenta Staters 32:e president, Franklin D Roosevelt, yttrade den 24 oktober 1945 följande ord:

"My dear friends, ladies and gentlemen! Långt bort i norr, nästan på andra sidan jorden, finns en ö som kallas Oh-land. Där bor en liten kille som i dag fyller tre år. Av en ödets outgrundliga tillfällighet faller det sig så att en stor del av alla jordens länder just på denna märkvärdiga dag har ratificerat Förenta Nationernas nya stadgar. With honour and pride I hereby declare little Ole's birthday to be the United Nations Day."

Så gick det till.

FN-dagen är allmän flaggdag. Vad många kanske inte vet är att man alls inte behöver flagga med nationsflaggan. Man kan lika bra hissa FN-flaggan.

Egentligen borde en världsmedborgare med självaktning ha tre flaggor: Nations-, EU- och FN-flagga. Seså, ring till Fix-tjänst och beställ. Dom syr flaggor för några tior.

Vem Ban Ki-moon är? Jo, han tog ju över generalsekreterarjobbet efter Kofi Annan. Hitills har han skött sitt jobb till belåtenhet, och det är lika bra för jag håller ögona på han.

Inga kommentarer: