KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, oktober 11, 2008

Rüdesheim am Rhein

Hela staden doftade vin. Ur källargluggar och portgångar osade det av jäsande druvor. 

Det var vinfestival i Rüdesheim. Staden ligger i södra Tyskland, vid Rhen-flodens östra strand. På de branta höjderna som omger staden breder vinfälten breder ut sig så långt ögat kan nå. Vi bodde i Landcruisern i en liten park ett par hundra meter utanför stadens centrum.
                                                                 
En dag deltog vi en stund i plockningen av oktobervindruvorna som används i så kallade "Spätlese" eller "Late Harvest Wines."  Riesling-vinet som framställs här är ett sådant.

En annan dag for vi med linbanan upp på bergstoppen Niederwalddankmel och beundrade det väldiga monumentet Germania. Sen for vi på kryssning på floden för att titta på klippan Loreley. 

Enligt legenden satt en älva som hette Lorelei uppe på klippan och förvillade flodsjömännen med sin förföriska stämma medan hon kammade sitt långa blonda hår med en guldkam. När hon sjöng sina vackra sånger blev flodfararna snurriga i huvudet, glömde att ge akt på den starka strömmen och de farliga grunden. Deras fartyg rände på klipporna och sjönk. 

Loreley är en gigantisk turistfälla och flodbåtar fyllda med folk från hela världen far som skottspolar till klippan för att vända vid en skylt där det står, just det, Loreley. 

Folk älskar att bli bedragna och alla -  japaner, amerikanere och vi - var nöjda över att vi hade fått se skylten, och lyssna till sången, vid foten av klippan.


Kolla bilderna nedan...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt inlägg. Sundqvists buss hade resor till Rüdesheim en gång i tiden

Anonym sa...

I got this web site from my friend who told me concerning this website and now this time
I am visiting this web site and reading very informative
posts at this place.

Here is my page: buy instagram followers for cheap