KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, november 12, 2008

Kulturkrock?Förra veckan var regeringens utsända färjprojektgrupp i Åbo för att värka fram ny Vårdö-färja tillsammans med ingenjörerna på en skeppsbyggnadsbyrå därstädes. Hela dagen planerade vi färja och på kvällen bjöds vi till invigningen av Destias nya kontorshus på Trädgårdsgatan. Destia-kalaset hade börjat redan klockan fjorton så stämningen var god när vi kom vid sjuttontiden.

Kalaset var upplagt som en vandringsled. Vid ingången serverades skumpa. Sedan vandrade man vidare och kom till en sal där det bjöds på mat och vin. Därifrån kunde man fortsätta till en sal där det visades film om Destias omfattande verksamhet eller till andra rum där det satt personer som svarade på frågor. Här och där stod bord med korgar fulla av små presenter, pralinpåsar och dylikt.Det var bara att plocka på sig. 

- Satan att man har så små fickor, man sku behöv skottkärra, tänkte jag.

I en sal satt två trubadurer och sjöng så det ekade. På finska. Inte en engelsk strof så långt örat kunde nå. Sist på vandringsleden fanns ett rum där det serverades kaffe och konjak.

I ett skede satt vi vid ett bord tillsammans med en Destia-trafikchef av nån sort. En av landskapets tjänstemän berättade, att om han på Åland dricker en öl till lunch, då får han inte komma tillbaka på jobb.

Destiamannen frustade av skratt:
- Man sku väl för fan tro att ni ålänningar sku vara dom sista att hitta på någe sånt, ni som lever på spriten. E de kärringmaffian?

När vi sedan berättade att landskapets tjänstemän på resa inte får bo på hotell som har porrfilmskanaler i teven, skrattade Destiagubben så han blev blå i fejset.

Destia är det som tidigare hette vägverket i Finland, alltså vår motsvarighet till landskapsregeringens trafikavdelning. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

vart de nått färjsnack eller var de bara starkpraliner sluggo

Ole sa...

Mycke färjsnack, Sluggo. Det blir ny Vårdöfärja á la Adelsöfärjan.

brollan sa...

Lite porrfilmer sku vällan int skada po prestö färjan,om man sku höra me rondell runar (laban)Karlsson.....