KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, december 16, 2008

En pirat i skogen


Vi förtöjde Träflyte vid berget i Stora Granviken i söndags. Där gjorde vi en av årets kriminella handlingar. Eller rättare sagt, fru Haddock gjorde. 


Trehundrasextiofyra av årets välsignade dagar är fru Haddock en mild, laglydig och rättfärdig människa som vill alla väl. En dag om året förvandlas hon till ett monster. Det syns redan vid morronkaffet. Med en förhärdad förbrytares glöd i blicken säger hon: "I dag hämtar vi julgran." 

Så skedde också i söndags. Vi satt i allsköns ro i kajutan med cappuccinomuggar i nävarna. Radion spelade skön julmusik. Brasan sprakade muntert i spisen. Allt andades harmoni och frid på jorden och sjön. Plötsligt tittade fru Haddock på mig med en fanatisk glimt i ögonen och väste: "Vi går å tittar efter julgran". 

Vi klev iland. Jag motvilligt. Med lömsk blick smög kapardrottningen spejande fram i snårskogen med den hundrafyrtiotandade klingan i högsta hugg. Där!! En rusning, attack, sju snabba tag med sågen - årets julgran var fälld. Med lysten njutning i de oärliga ögonen sa den simpla tjuven: "Den här e en o dom finaste vi har haft."

Sedan for vi till Skutviken och drack mera cappucino med regenterna i chateau Strandhyddan.

2 kommentarer:

britt sa...

Jo, vi noterade granen på fördäck... fast Ms Haddock påstod att hon delvis tagit den från egen skog...

Ole sa...

Långsökt påstående av Ms Haddock, Britt. Ungefär som att kräva kontorsutrymme i landskapsborgen för tältfirman med argumentet: "Vi e ju skattebetalare."