KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, december 22, 2008

Om Sickan som blev 802 dagar och GPS-tjuvar på Södermalm.Vi for till Stockholm. För att vara barnpiga över en natt - och leverera julgran.
Sickan blev åttahundratvå dagar. Hon kvittrade mest som en kanariefågel hela tiden. Mellan klockan två och halvtre på natten låg hon i sängen och sjöng för full hals, med hög, klar stämma och tydlig frasering, följande sånger:
Ekorrn satt i granen
Sankta Lucia
Blinka lilla stjärna
En sockerbagare
Vi vandra till pepparkakeland...

Sedan ville hon upp ur sängen å såva mellan faffa å Birgitta på madrassen på golvet.På lördagsförmiddagen nalkades vi bilen som med avgifterna betalda stått tryggt parkerad på gatan. Bilden visar synen som mötte oss.

-Saatan i hälvitä, vår GPS, vevradion å vevficklampan e borta. Å backspegeln! Va fan sku dom me backspegeln? gormade jag.

Jo, jo, inbrott i bilen. Man får liksom en såkallad sinking feeling när man kommer till Forden och upptäcker skadorna. Å sen förstår man att man själv är skyldig. Man borde ju ha plockat grejorna ur bilen.

- Ursäkta, kära tjuvar, att jag frestade er genom att glömma GPS'en i bilen. Det var en bra GPS. Hoppas ni får viligt betalt för den. GOD JUL !! vrålade jag ut över Södermalm medan vi sopade söndrigt glas på gatan.

Fotgängartrafiken på Ringvägen var livlig. Flera förbipasserande tittade undrande och några kom fram och uttryckte medkänsla med oss. Bra! Det finns hopp för Stockholmarna.

I regn och isande vind sprang Leo och jag omkring på Södermalm och jagade plast och silvertejp. Jag kan tala om att silvertejp fäster dåligt på en bil i regnväder.

Med fladdrande plastsjok på Transitens styrbords sida kom vi haltande till Grisslehamn. Och när vi handlat vår obligatoriska kilospåse rökta laxfenor hos fiskmånglerskan var allt nästan normalt igen.

Fler bilder >>>

Inga kommentarer: