KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, januari 31, 2009

Predator på lördagspromenad


Lördagspromenaden på isen till Småholmarna började med att jag hyvade en Esox Lucius, så döpte Carl von Linné den, upp ur en vak och klubbades ihjäl densamma. Sedan vandrade jag söderut och tog en bild där två predatorer har avsatt korsande spår. Det var SOL! Från molnfri himmel. Årets första solstrålar smekte min rödgarvade nuna och jag riktigt kände hur D-vitminerna började bubbla under pergamentet.

- Hi, hi, man kan se att du är det ena rovdjuret som har gått där, för du går med högra foten rätt ut som en kråka med brutet lårben, sa Birgitta när hon såg spårbilden.

När jag kom till den vinterfjättrade segelbåten undrade jag hur i helvete det kunde vara öppet vatten runt densamma när isen annars är trettio centimeter tjock. Jag gick närmare och såg att gubben har placerat en el-driven strömbildare på sjöbottnen som skickar upp varmt bottenvatten runt båten så den ligger som i en sommarpöl.

I kväll är det flera godbitar på kunskapskanalen: Vetenskapslandet, Indien-ett land i förändring,
Alla tiders kartor, m.m.

Istället för att sitta och glo på Körslaget eller nåt annat dumt kan ni läsa om det fantastiska, eländiga, underbara jättelandet Indien >>>

Nej, vi gillade inte Indien någe vidare. Det var skitigt och luktade kadaver. Mumbai hade inte många nedgrävda kloakrör. Skiten rann i öppna stenrännor. Ofta var det fyrtio grader varmt. Korna stod i gatukorsningarna och hindrade trafiken. Det var förbjudet att buffa till en ko. När cykeltaxin, rickshaw'n, stannade för att en kojävel stod i vägen fick man in tio tiggarnävar innaför kapellet. Och ibland lyfte magra, skitiga armar in ett döfärdigt benrangel till unge framför fejset på en. Sir! Please! Give little! Give Little! Very hungry! Fick dom ingenting så slet dom en i kläderna och grät och ylade. Det var billigt att åka rickshaw. Och inga pengar behövdes. För en Lux-tvål (nio filmstjärnor av tio, ni vet...) åkte man flera kilometer. På nätterna fick man gå försiktigt från krogen för att inte trampa på högarna av tiggare som låg och sov på trottoarerna. På morgnarna körde städpatrullen omkring i Mumbai och plockade upp nattens skörd, tre, fyra lik varje morron. Mumbais Mise.

Vi hade en saying: Mumbai Pilotstaion is the asshole of the world and Mumbai Harbour is five miles inside.

Durrackarnas Yngve Nordberg nittonåriga dotter går i skola i Indien just nu. Men det är nog lite bättre nu, i Mumbai.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu

Anonym sa...

It is just a 7-phase splendor and natural skin care [url=http://ywashst.com]lifecell[/url] just one more wrinkle cream that will not supply benefits. lifecell Selected components have been proved to become http://ywashst.com to provide up your eyes that rousing neat sensation.