KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, januari 23, 2009

Hett om örona

Har en längre tid noterat att svenska medier rätt så ofta rapporerar om skolor som brinner. "Branden tros ha varit anlagd", säger reportern, och "nu går vi över till Israles offensiv i Gaza."

Blev nyfiken och forskade lite på nätet. Antalet skolor som brinner har ökat kraftigt sen 2004 och är nu uppe i 500 om året och hälften tros vara anlagda!

UNGJÄVLARNA I SVERIGE TÄNDER ELD PÅ EN SKOLA FEM GÅNGER I VECKAN ÅRET RUNT!

Om detta berättar TV-reportern i notisform och går med en axelryckning raskt över till dom "stora" nyheterna.

Jag hittar ingen statistik på hur det är ställt i Finland men jag antar att finska ungar, som vanligt, ligger efter och eldar upp en skola bara ett par gånger i veckan.

De e någe som e inihälvitä fel.

3 kommentarer:

Antonius sa...

Ha ha ha ha ha, det där borde man inte skratta åt men det var jäkligt roligt skrivet!! Va fan, kom igen nu finnar, ni ligger under i skolbrandsstatistiken! Kanske SAMPO kan sponsra lite tändstickor och dela ut i klasserna till roliga timmen på fredagarna.

Flunkbuster sa...

"Svenska" ungar var det... jo jo.... ;-)

Ole sa...

He, he, tack för era kommentarer. Och du,Antonius. Din fyndiga kommentar gjorde att jag ändrade nästsista stycket i inlägget lite... så att det passar ihop med din kommentar så att säga...