KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, januari 13, 2009

Rulla på flodenVi hade legat i New Orleans några dygn. Pengarna hade vi rumlat bort på Bourbon Street i Vieux Carré och det kom en kväll då vi inte visste vad vi skulle göra.

Jag pekade bort på hjulångaren SS President och sa: "Vi far på jazz-kryssning på Mississippi."

"Yes, Vattnens Fader, här kommer vi," sa Knud och Tömmern, varpå vi skrapade ihop våra sista dimes, stegade iland, köpte några burkar Schlitz och bordade hjulångaren SS President. Creole music - Ragtime - Louis Armstrong - Huckleberry Finn - atmosfären slog emot oss när vi klev ombord. Louis Armstrong började sin karriär genom att spela på hjulångare som avgick härifrån.

Det förhöll sig så att flodbåten SS President gjorde fyratimmars kryssningar på Mississippi. Drickat fick man ta med ombord. Missisippiflodens bruna vatten gjorde sävligt motstånd när SS President med swoschande skovelhjul lade ut från kajen. Ett svart band spelade jazz så det skallrade i hjulångarens träskott.

Inte var väl Knud, Tömmern och jag några jazz-älskare, men det var ju ändå ett äventyr att få åka paddlesteamer på Mississippi. Vi hade ju läst om detta i Mark Twains böcker.

Dessa minnen kom till mig när vi i Dur-rackarna började öva på låten Rolling on the River. Det var kul.

Jag har ingen bild på SS President, men hon liknade på Natches.

Inga kommentarer: