KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, februari 07, 2009

Ännu mindre mat åt folket


Inga vet jag hur våra barn kommer att få det men det ser illa besvärligt ut:
3 kommentarer:

britt sa...

Det är ju miljöpåverkan som gör det svårt att skaffa producera mat, förståss. Men jag grubblar fortfarande på detta att det går åt så mycket energi att framställa kött. Äter vi animalisk mat beöver vi inte så stor mängd. Äter vi vegetabilisk mat behöver vi större mängder.
Och så detta: Hur utvecklas mänskiligheten om vi tvingas leva enbart på vegetabilier? Du hörde vad Annica sa: Veganer är ynkliga! Hela mänskligheten blir ju då ynklig. Då är det väl lika bra att äta upp djuren så länge de finns, sen dör ju det ynkliga människosläktet så småningom ut i alla fall!

ole sa...

Men Annika sa väl: Veganer är ynkliga men vegetarianer är OK.

Citat från rattvismat.nu: I USA leder amerikanernas stora köttkonsumtion till att av de 12 miljoner ton vegetabiliskt protein som produceras går 10 miljoner, eller 83 procent, till djuruppfödning. Slut citat:

Och det lär gå åt 4000 liter vatten att producera ett kilo kött och 1000 liter till ett kilo veg. protein.

britt sa...

Jo, Annica sa att att det går bättre att äta vegetariskt, man har bara lite färre maträtter att välja bland.... men jag har läst en undersökning som visade att veganer blir sjuka vid 40 och vegetarianer klarar sig till 50-årsåldern. Förr eller senare blir de sjuka. Tyvärr hittade jag inte sidan jag läste detta på, så jag har inga referenser, men ni får tro mig på mitt ord.