KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, februari 18, 2009

Varvsbesök


Skorven behövde klassas och rörsystemet till settlingtanken samt länsseparatorn tarvade justering medelst ett kirurgiskt ingrepp.

Det medfarna skrovet styrdes till vårt fina sjukhus dit man anlände i morse kl 0745 EET och förtöjde på kirurgiska avdelningen där man genast togs om hand av professionell personal. En söt syster rakade bort vildvuxet sjögräs från området som skulle klassas och sedan var det bara att vänta på tur i torrdockan. Efter en lång men behaglig väntan - söta arbeterskor pysslade om de intagna skorvarna hela tiden - blev dockan ledig och skrovet rullades in för översyn. Dockingmastern ritade utanpå tanken med en tusjpenna hur han hade tänkt sig ingreppet. - Jolly good! Do what you have to do, sa skorvens ägare, kapten Haddock.

Klockan 1530 var rosten avlägsnad och rörsystemet reparerat. - Du slipper inte härifrån innan du har visat att länspumpen fungerar sa en hjärtegod maskinövervakerska. Kl 1922 kom den första strålen ur länsröret och man fick klarsignal för avgång.

Tack, alla underbara människor på Ålands Centralsjukhus.

3 kommentarer:

britt sa...

Hi hi... ja det är tur att det går att renovera. Själv var jag ju inne och bytte en drivknut för två år sen, och jag håller med, man blir som ny!

Ole Lundberg sa...

Jo, bra varv är nödvändiga för att hålla gamla trampar flytande. Vi har ett osedvanligt bra varv i Ålands Centralsjukhus.

Anonym sa...

Och ännu bättre varv finns i Åbo.Där trimmade de mitt maskineri så att dödvikten gick ner 45 kg.Även gallan trimmades bort en tid efter.Blintarmen tog de bort i Singapore redan på 70talet. Pelle