KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, mars 02, 2009

Bröderna Kagg på hal is


Liam, stora karlen, skolelev med frimodigt lynne och ägare till egen mobiltelefon svepte, tillsammans med gladpricken lillebror Max in som en frisk virvelvind hos Haddocks i lördags.

Söndagsvandringen på isen förlöpte så här: Med Haddock i spetsen styrdes stegen mot en av båthamnarna i kommunen. De vinterupplagda båtarna skulle inspekteras. Promenaden förde trion förbi ett antal hål i isen där en av ortens husbehovsfiskare har hängt ut gäddsaxar. Plötsligt satt Max med båda benen nere i vattnet i ett av dessa hål. Den unge mannens stövlar var fulla med vatten och pälshalaren var våt upp till knäna. Hur detta gick till kan endast Max och den allseende anden förklara. Sensmoral: Lämna inte unga män obevakade. Dom dras till hål som flugor till hästskit.

Nu var ju det här hålet så litet att det knappt rymde Max' stövlar, men i alla fall.

Både expeditionsledaren och spjuvern Max fick bannor av stammens kvinnliga kaptener när troikan, efter en annars lyckad expedition, kom tillbaka till basen.

Inga kommentarer: