KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, mars 17, 2009

Färjförarnas genidrag sparar stora pengar på Töftö-färjan

Bilden tillhör Nya Åland

Briljant. Så där ska det gå till, grabbar på Töftöfärjan!
http://www.nyan.ax/nyheter/?news_id=41422&news_instance=2

17 kommentarer:

Anonym sa...

OLE. Var inte du inne på att köra efter tidtabell tidigare. Det måste man spare mycket pengar på.Nu åker det ibland bara 1 och 2 bilar. Sånt måste bli dyrt.Men kanske gubben Englund i Vårdö inte kan klockan. Pelle

Ole sa...

Nä, Englund e en av dom som inte vill lära sig klockan och tyvärr har han stor makt. Därför är ju det här ett bra sätt att börja på. Att dra ut turerna från 8,5 till 12 minuter. Ännu mera sparar man ju med tidtabell och det kommer säkert bara Englund och några till har passerat bäst före datum som politiker.

Anonym sa...

Dom kan skylla sej själva dom som är imot tidtabell om dom inte begriper att nu måste dom ganska ofta vänta 11 minuter på färjan och med tidtabell skulle dom inte behöva vänta alls!

Ole sa...

Jo, lågt räknat tror jag att en pendlande Vårdöbo väntar på färjan fem timmar om året. Med tidtabell kunde dom göra nåt annat under dom fem timmarna.

Gäddan sa...

Men varför vill dom inte ha tidtabel om det är bättre?

Ole sa...

Ja, säg det. Dom har nog inte tänkt igenom att dom skulle få mycket mindre väntetid på färjan om den körde på fasta tider istället för som nu.

Ole sa...

Jag vet inte om någon som redan har kommenterat är färjförare, men vad anser färjförarna själva? Skriv. Kommentera!

Jez sa...

Trevlig blogg. Förstår mej inte på färjor

Gäddan sa...

Men de är väl bra nu, när gubbarna i Töfftö spara så mycket pengar. Det behövs väl ingen tidtabel.

Anonym sa...

En tidtabell kommer säkert att införas på Töftöfärjan så småningom. Tyvärr reagerar folk med reptilhjärnan och säger nej innan de tänkt igenom saken. Det här fenomenet kallas MMF och betyder Motstånd Mot Förändring och är mycket vanligt hos släktet homo sapiens.

Jeppe sa...

Jag vill säja sin mening jag har retat mej mycket på den idiotiska trafiken i Prästö när färjan kör tom en väg och med en bil den andra vägen.

Ole sa...

Tack för alla kommentarer, men var håller ni hus som INTE vill ha tidtabell. Skicka en kommentar.

ABC sa...

Tidtabell eller inte tidtabell är ganska ointressant... det enda som är intressant är byggandet av en bro!
Enligt beräkningar är kostnaden inbesparad på 10 år. Och resetiden är varken 12 eller 8,5 minuter, utan 0,5 minuter!

Gäddan sa...

Månntro det?? Trettio meter hög bro över sundet? Dom hinner nog slita ut nuvarande färja och en till före.

Ole sa...

Jo, men du ABC, visst betyder det väl något att kunna spara in emot 100 0000 euro om året på färjan. Den ska ju gå många, många år ännu.

Ole sa...

Snyggt förhållningssätt av Niklas Kalman i dagens Ålandstidning. Hedrande för honom.

Färjman sa...

Jag håller delvis med ABC. Visst är det intressantast att bygga en bro men visst måste vi leva fram till dess också och då får vi nog tänka på färjornas ekonomi. Jeppe har rätt. Vi färjförare är också frustrerade av att transportera luft men så här är det bestämt. En tidtabell skulle nog gynna de flesta.