KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, mars 20, 2009

Nödlandning i djungeln - ss Ledsunds sista resa 34

Besättningen blev kvar i Hong Kong någon dag för att invänta två italienska fartygsbesättningar som skulle flyga med till Milano i samma chartrade plan. Flygbolaget som skulle frakta sjömännen till Europa hette Seven Seas Airlines. Den 29 november klev de tre skeppsbesättningarna ombord på en något medfaren DC-4.

Det fyrmotoriga planet, fullt med finska och italienska sjömän, lyfte och satte kurs mot Bankok. Men till Bankok kom man inte alls. Redan efter halvannan timmes färd stannade en av flygplanets motorer. Planets mekaniker, en sorglös yankee-typ med navy-cap och glad uppsyn kom ut från cockpit, kikade på motorn och flinade. För de något oroliga passagerarna förklarade han att planet flög precis lika bra med tre motorer men att det nog skulle bli nödvändigt att nödlanda någonstans.

En stund senare började flygmaskinen förlora höjd. Passagerarna såg planet rusa fram över djungel och palmtoppar. Man tog mark på en ojämn landningsbana. Planet hade nödlandat på Da Nang Air Base i staden Da Nang, Vietnam. (Tidningen Åland skrev felaktigt Nadang.)

Fortsätter:

Alla 34 inlägg om Ledsund >>


Inga kommentarer: