KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, mars 21, 2009

Nödlandning i Karachi - ss Ledsunds sista resa 35


Det stod snart klart att det skulle ta ett par dagar att reparera planet. Den första natten hittades inte ordentlig logi åt alla. Några fick sova under moskitnät i hyddor eller tält. Natten därpå var det dock redan ordnat med ordentliga rum med sängar åt alla.

Färden fortsatte med mellanlandningar i Bankok och Calcutta. På följande etapp, Calcutta - Karachi, stannade en av planets motorer igen! De som satt så att de kunde se den havererade motorn såg svart olja rinna från motorn ut över flygplansvingen. Mekanikern uppenbarade sig igen och förklarade flinande att det inte var någon fara på färde. Passagerarna tog det lugnt. Man började bli van.

Sjömännen från Ledsund är överens om att ingen av nödlandningarna var dramatisk på minsta sätt. Ingen var rädd. Kanske berodde det på den glade amerikanske mekanikern som uppträdde så obekymrat. Fast kapten Öfverström erkände dock senare för sin hustru att han varit orolig. Det är naturligt. Kaptenen kände nog ett stort ansvar för sina män.

I Karachi, Pakistans största stad och huvudstad i provinsen Sindh, väntade man en hel vecka medan en ny motor flögs ner från Holland och monterades. Man bodde på KLM's hotell vid flygplatsen. Ingen av våra sjömän har några särskilda minnen därifrån utom att väntetiden nog kändes lång.

Här hemma började fästmör, fruar och anhöriga bli oroliga. Det var inte lätt att hålla dem underrättade då man inte själv visste när man skulle komma hem.  

Fortsätter >>

Alla 35 inlägg om ss Ledsund >>

Inga kommentarer: