KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, mars 12, 2009

ss Ledsunds sista resa 26
På eftermiddagen den 16 september anlände Ledsund till Port Louis på Mauritius, ön som kallar sig Indiska oceanens stjärna och nyckel. Besättningen fann den tropiska ön varm och välkomnande. Nordostpassaden blåste svalkande över ön och mildrade den tropiska hettan. Skutan skulle ligga kvar över natten. Flera av manskapet hyrde en taxi och for på upptäcktsfärd. Det här var ett exotiskt ställe även för befarna sjömän. Hit hade inte många åländska fartyg varit tidigare. Knappast finska fartyg heller, för ingen efterhängsen ”tjingsare” ropade saatana perkele efter pojkarna när dom klev iland.

Med bunker- och färskvattentankar väl fyllda fortsatte Ledsund den 17 september sin mödosamma färd mot Kobe i Japan. Men ännu kunde inte kapten Öfverström styra direkt mot målet. Bunkeroljan räckte inte för en så lång färd. Ännu krävdes två stopp för bunkring på vägen och nu sattes kursen mot Singapore.
Bilden visar en vy från Port Louis.
Fortsättning följer...

Inga kommentarer: