KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, mars 15, 2009

ss Ledsunds sista resa 29

Ss Ledsund gled plågsamt sakta nordostvart i Sydkinesiska havet. Nu märktes en förändring i råttornas beteende. De började äta varandra. Populationen hade blivit så stor att deras flytande värld blev för liten. Födan räckte inte till. De blev kannibaler. Det märktes att antalet började minska.

Här och var i kättinghögar och under winchar kunde besättningen se rester av råttkadaver.

Ledsund anlöpte den amerikanska militärbasen på Okinawa för att bunkra en sista gång före Japan. Här var det ingen som brydde sig om lastmärket. Man kunde lugnt bunkra så mycket olja och vatten man ville.

Från Okinawa är det bara 630 sjömil till Kobe. Ledsunds besättning började skönja slutet på den långa färden. Japan hade man hört mycket om. Ett paradis för sjömän. Allt var billigt. Besökande sjömän togs om hand på bästa sätt. I slutet av femtiotalet fanns här billiga elektroniska prylar. Grunkor som vi i vår del av världen knappt visste existerade. Räkneapparater, transistorradioapparater, klockor, bandspelare samt en myckenhet diverse.

Fortsättning följer...

Inga kommentarer: