KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, april 11, 2009

Den svävande bilfärjan i Rendsburg

Det finns ett par orsaker till att jag här nere till höger i bloggen har en länk till de två webbkameror som överblickar Kielkanalen åt båda hållen och den svävande färjan i Rendsburg. Ett: Jag har en hög med fina minnen från den trevliga staden Rendsburg. Två: Den svävande bilfärjan är den enda i sitt slag i världen. Om ni kollar på webbkameran ser ni färjan sväva över kanalen.

När fartyg passerar berättar en röst fakta om båten och när den passerar under bron spelas det lands nationalsång vars flagga båten bär. Allt detta går ut i högtalare till de många turister som stannar till här och det hörs också i din dator. Jag brukar kolla när bekanta åländska båtar passerar. Det känns nästan som att vara där. Här om kvällen stod en husbil parkerad under bron och jag såg paret som bebodde bilen ha en mysig grillstund utanför bilen. Det har ju varit 20 grader varmt i Tyskland under påsken. Allt sker i realtid medan färjan svävar av och an över kanalen och vackra fartyg från exotiska platser passerar.

Inga kommentarer: