KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, april 20, 2009

Embarsund, dag fem. CC Camping. Fiskodling. VM i Pitch.

- Dom flesta människor får betala niehundra euro i veckan för att leva så här, så man får ju va tacksam bara... sa jag åt fru Haddock i går strax innan hon mönstrade av.
- Jovisst är det underbart, ha de bra, ät ordentligt!
- De gor po inga villkor ti fo de bätträ. Ja ska kok laxsåppa som räcker ti tisdan, häj do!

På CC Camping på Finholma ön i Föglö hittade vi dom här grejerna. Fru H står framför ett slott och rycker i dörren men den var låst så hon fick inte åka rutschkana, vilket var hennes barnsliga intention.

Ålands största trägubbe(ar)

Ålands, kanske Finlands, största flugsvamp? Föglöborna överraskar hela tiden. Inte visste vi att det fanns en så här fin camping här, CC Camping. Servicehuset och receptionen är fräscha och fina. Det finns fem nätta övernattningsstugor, strandbastu, badstrand och ett stort område för tält / husbilar / husvagnar.

Föglöborna är stoora på fiskodling. Man hör de baltiska språken talas. Många balter gästarbetar på fiskodlingarna.

Och så ska jag be att få meddela att det är världsmästerskap i Pitch i Vikingaborg på Föglö nu på lördag. Trettio fyrapersoners lag tävlar om världsmästartiteln i det finurliga kortspelet. En av färjförarena här är medlem i ett pitchlag. Han har redan frågat om jag kan köra färjan litet på övertid för honom ifall hans lag hänger med till finalerna. 
- Naturligtvis, bara du ser till at bli världsmästare, svarade jag.

4 kommentarer:

Åsa sa...

De där grejerna har jag aldrig sett fast vi vistas en hel del på Föglö. Kul med annorlunda saker!

Ole sa...

Tack för kommentaren, Åsa. Jo, stora trägubbar, flugsvampar och världsmästerskap i pitch, Föglö är speciellt.

Anonym sa...

hur funkar de att att köra kortrutt andvänder du någi power ur maskinerna sluggo

Ole sa...

Nä, minimalt med power, 1000 varv, högst. På ett sätt e de bra med kortrutt. Det harmar inte så jävligt när man måst far efter en ensam cyklist.