KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, april 23, 2009

Fiske. Åtta aborrar, två gösar, en gädda och en myckenhet nors och mört.

Från islossningen, som statistiskt sker 8 april i vår vik, till isläggning, omkring nyår, brukar vi hålla oss med egenhändigt fångad matfisk. I skymningen i går kväll lade vi 90 meter nät och när solen tagit död på nyisen i viken i morse for vi och tog upp.

Förädling av råvaran sker oftast ombord på fördäck men eftersom kapten Haddock ska iväg till Föglö med fartyget på lördag morgon ville vi inte bloda ner för mycket. Vi slaktade fisken på stranden medan fåglarna skrek i albuskarna och solen gassade så det blev ljummet i galonbyxorna.





Det blir kokt abborrom och stekta aborrfiléer till middag.

1 kommentar:

britt sa...

Vi har inte hunnit ut med några när ännu... fast vi sjösatte lillbåten för någon vecka sedan. Man längtar verkligen efter rökta abborrar nu!