KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, april 28, 2009

Gäddbiffar, kikärter och youghurtröra.

"Saatana, uuttan kappten vi kan sekla hela vikkan, men uuttan kåkken kår inte från frokost till mittak", sa matros Korhonen, syftande på att kocken är en viktig man ombord.

En viktig fråga sjömän emellan var ju också: Är det god mat på din båt?

Husbåtslunch:

Gäddbiffar gjorda på gäddkött, ägg och kryddor.
Kikärter i marinad av olivolja, citronsaft och kryddor
Sås/röra: naturell youghurt, gurka, citronsaft, kryddor.

Det här åt jag i dag. Sedan körde jag färja kl 14 - 22.


På min båt är kocken bra!

1 kommentar:

britt sa...

Shit, vad goda recept det blivit på den här bloggen! Rena guldgruvan för en LCHF:are! Du får snart ge ut en receptsamling för båtfolk. Det finns en del såna redan, med för det mesta är det alldeles för många konstiga ingredienser i dem Den som skrivit recepten har nog aldrig lagat mat på en båt misstänker man!