KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, maj 20, 2009

Vi upptäcker Dalsbruk per cykel och seglar vidare till Högsåra.

Vi gjorde Dalsbruk per cykel på förmiddagen i dag. Innan vi började cykla stegade vi in i ämbetshuset och frågade efter kartor och broschyrer över sevärdheter. Två vänliga flickor snubblade över varandra i sin iver att stå till tjänst. Det är tydligen inte ofta dom får berömdheter från Åland på besök. Med en tjock bunt kartor och broschyrer på Haddocks pakethållare började vi cykla.

Hojen och Hojan står nypumpade, redo för färd.

Paus i Dalsbruk. (Ni ser väl husbåten i bakgrunden och längre bort Ovako Steel.)


Kolungnarna i Dalsbruk.

Klockan 1430 hade vi cyklat färdigt och ätit både frukost och lunch. Vi avseglade mot Högsåra. Förtöjde i Kejsarhamnen i Högsåra kl 1710.

Det låter sig inte göra att i bloggen beskriva vilka upplevelser och vilka fantastiska människor vi träffar hela tiden. I dag har vi till exempel träffat:
  • Blomförsäljare Lola Berglund med man från Biskopsö. Mannen är pensionerad sjöman och har seglat på åländska båtar. Vi hade många gemensamma bekanta.
  • Kaptenen på segelkatamaranen Nina Maria från Hangö. På sju år har han seglat 13000 sjömil med Nina Maria. Han och hans fru har bland annat seglat till Bermuda, Azorerna, Irland och alla tänkbara hamnar i Östersjön. Dom har besökt gästhamnen i Kastelholm två gånger och sett vår, som dom trodde, strandbastu som nu dök upp i Högsåra.
Det här är jävligt roligt. Tack vare vår udda farkost och den åländska flaggan tar folk kontakt och kommer och pratar. Det här är livet, för resten av livet!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hälsa kossan i vägskälet och tacka för senast !
Sonens svärmor bor på Högsåra i ett f.d. pensionat på östra sidan,-invid sundet.
Astrid - Birgittas kusin
P.s. Smaka på limpan som brukar bakas på Högsåra !!

Birgitta sa...

Tack för tipsen. Vi ska strax bege oss ut och cykla på Högsåra.

Ann sa...

Jösses anåda, jag blir riktigt avundsjuk på hur fint ni har det på er resa! Men inte avundsjuk på ett missunnsamt sätt. Kul att ni gjorde det här. Ha de fortsatt gott så ses vi snart! Kram från Hjortronvägen!