KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, maj 18, 2009

Hubertus van Herring bestämde avgångstiden. Från Pargas port till Tolvsnäs fjärden.

Vaknade tidigt i morse i vår trygga hamn i Pargas port. Klockan nio, när morgontéet, äggen, sparrisen och baconet var intagna knallade jag över till husbåten Isolde och riktade en försynt fråga till kapten Sand medan jag menande kastade en blick på armbandsklockan: 
"Vi är färdiga, ska vi segla?" 
"Nå sidu, jag vet no int riktit, Hubbe gick iland i natt klockan tre och har ännu inte kommit tillbaka, och han får no egentligen va iland hur länge han vill."
"Jaha, du får väl säga till när Hubbe kommer då", sa jag tveksam inför en kapten som tillåter sådana slapphänta fasoner hos sin besättning.

Hubertus van Herring

Klockan fjorton började kapten Sand själv tycka att Hubertus van Herring hade överskridit gränsen för anständigt landlov varpå han gick femtio meter inåt land och lockade: "Hubbe, Hubbe." Och från en bekväm barrbädd under en liten tall gled Hubbe fram, gäspade, stretchade med utspärrade klor på kattors vis, gick fram till kapten Sand, strök sig mot hans byxben och frågade: "Har jag inte varit duktig som har varit alldeles själv så här länge?

Situationsbild från Pargas port. Två husbåtar med besättning väntar på Hubbe.


Som inbitna färjförare kunde inte kapten Sand och bloggskrivaren låta bli att åka färja. Färjan som korsar det 250 meter breda sundet Pargas port heter Sorpo. Färjföraren var en hygglig prick som vi samtalade med länge. Det är han till höger i bild.

Från Pargas port gled husbåtarna Isolde och Ole Träflyte vidare i nordostlig riktning till Kimitoöns sydvästra kust och in i Tolvsnäs fjärden. Inför natten ankrade vi invid en underbar sandstrand som logiskt heter Sandudden.

Inga kommentarer: