KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, maj 21, 2009

Vi förälskar oss i Högsåra och fortsätter till Rosala, möter ett vikingaskepp och träffar Pelle och Ritva på husbåten Lyan.

- Nä nu jävlar e de skeppsmask i akterpiken, utropade jag när vi rundade babordspricken mot Rosala hamn och ett stort tolv-årors vikingaskepp uppenbarade sig rakt förut. Senare blev vi upplysta om att skeppet är det ena av två som tillhör Rosala vikingamuseum. Vid det här tillfället var det en skolklass som var ute och övade rodd på vikingars vis.

Vikingaskeppet i Rosala hamn.

Kejsarhamnen i Högsåra. Vi cyklade runt på Högsåra i flera timmar och sedan for vi vidare till Rosala.

Kapten Caj Svensson med fru på s/y Dorado. Det var kapten Svensson som övertygade oss om att Rosala var värt ett besök eftersom paret Pelle och Ritva med sin husbåt Lyan låg där.

Eftersom vi känner en kille på Åland som heter Ekebom så gick vi fram till ett hus i Högsåra där det stod Ekebom på gaveln och frågade om "vår" Ekebom kommer härifrån. Jodå, Alfhild Ekebom, 89, är mamma till "vår" Ekebom och det blev kärlek vid första ögonkastet.Husbåtar i Rosala. Pelles och Ritvas "Lyan" till vänster.

I morgon, fredag, börjar vi köra tillbaka mot Tolvsnäs för att försöka hitta Isolde igen. Vi har fem timmars körning från Rosala till platsen där Isolde ligger.

1 kommentar:

Bo sa...

Ni är välkomna tillbaka till Tolvsnäs. Vi väntar på samma ställe.
Kapten Bosse