KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, maj 23, 2009

Vi upptäcker Rosala och Hitis per cykel och automobil och seglar vidare till Tolvsnäs

"Calamares i förpiken och sjögurkor i kölsvinet, dags att skriva bloggrapport om Ole Träflytes senaste öden och äventyr"! utropade kapten Haddock i morse och satte sig vid datorn. 

Det har varit ett sådant hejsans partajande att det inte har varit tid att skriva bloggbok. I torsdags bastade och simmade vi i Rosalaviken tillsammans med Ritva och Pelle till klockan ett på natten och i går aftos behövde ju Isoldes och Ole Träflytes återförening firas med fyrdubbla hamnsupar.

Nå, hursomhelst. Vi cyklade runt på Rosala i går på förmiddagen. Vi beskådade hamnen och vikingacentret. Spännande och fint bara värre var det. Sedan tog Ritva oss med på en tvåtimmars bilfärd längs vägarna på Rosala och Hitis. Vid trettontiden lämnade vi vårt underbara värdpar på Rosala. Vid halvsextiden återförenades vi med Isolde.

Hamnen i Rosala. Vid lyftkranen i bakgrunden ligger Per-Olof "Pelle" Fagerholms båtvarv som han driver tilsammans med sin bror. Där bor han och Ritva i ett hus på hjul och på husbåten Lyan och Pelles levebröd är varvet.

Haddock kunde inte motstå frestelsen att hålla en predikan för hustrun i vikingakapellet.


Ritva Laitinen och Pelle Fagerholm. Dom här fantastiska människorna kräver en egen berättelse. Kommer senare här i bloggen.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Det låter som det skulle vara en härlig utfärd ni gör! Jag blir nästan avundsjuk.. ;-)
Är det vanligt med husbåtar på finska sidan?

Ole sa...

Hej Åsa! Nej, det är väl inte så vanligt med husbåtar här heller. Vi har träffat på två, den här Lyan jag skrivit om och så blev vi uppmanade att åka och hälsa på en kille i Söderlångvik i Dragsfjärd som också har husbåt, men dit hinner vi inte fara.