KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, juni 09, 2009

Husbåten Ole Träflyte fixar fisken

"Nu Haddock, får du ha hur mycket sjögräs i akterpiken och långhalsar i sloptanken du vill,  men nu grinar frysarna tomma. Vi måste skaffa proteinrik föda som innehåller Omega3 fetter," sa fru Haddock på söndagskvällen. "Nåväl, jag förstår att du menar att vi ska lägga nät," sa Haddock. "Avgång om tie minuter."

Tre nät lades ut.

I går morse togs näten upp. En stump av det fångades på film >>


Fru Haddock har klätt sig för nätdragning.

Fyra kg filé av aborre, gös och gädda samt tre stora braxnar blev resultatet. Braxnarna filéas inte utan röks eller steks i ugn.

6 kommentarer:

Mässkalle sa...

Ser gôtt ut det där,blir lite sugen men vet att om någon vecka så bär det iväg på fiske i norra sverig...

Åsa sa...

Det är roligt att fiska!
När jag var liten åt vi rökt braxen, ugnstekt braxen med ris o plommon i magen, spicken braxen som fick koka ovanpå potatisen eller åts som den var, stekt braxen mm
Som vuxen har jag däremot inte ätit så mycket braxen.. ;-)
Men kan nog längta lite efter rökt braxen ibland på våren

britt sa...

Pappa åt spicken braxen, men jag tror inte vi ungar åt det. Fast ungsstekt åt vi nog.
Braxen är inte min favoritfisk, hellre abborre!

Ole sa...

I Haddocks hushåll betraktas braxen som den godaste fisken alla kategorier. Vi blir saliga när vi får braxen Lax, sik, gös, alla fiskar ligger i lä. Men antagligen måste man vara "uppfostrad" till att gilla braxen.

syster Gun sa...

Ni har bra där i Slottssundet, som kan frossa i dylika fiskar. Här i stan kostar aborrfilen 27 € kg, så de blir inte ofta på menyn och braxen ser man nog aldrig i fiskdiskarna.

Haddock sa...

Jaså, kostar det 27 euro kilot? Då tjänar vi ju en hacka när vi producerar filé.