KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, juli 27, 2009

Farlederna kring Kvarnbo - Kastelholm - Tosarby...

...är ju våra hemmavatten i vilka vi med skepparmössan nonchalant på svaj kan segla i mörker och dimma, glädje och sorg. Därför tillägnas dagens blogginlägg dessa vikar och sund, de skönaste platser på jorden.

Husbåten Ole Träflyte har färdats 750 sjömil sedan islossningen den 15 april och om man seglar söderut en sådan sträcka och far genom Kiel-kanalen så kommer man frå Åland till Amsterdam, till exempel.

Men vad fan har vi i Amsterdam att göra när Kvarnboviken, Skutviken och Slottsundet har allt vi behöver?

Valdemar Nyman: "Solblänket kastar alltjämt gyllne liljor på vår blå sidenmantel när vi vänder ner igen och stävar ut genom Kuggsund, förbi Gullholmen, under Färjsundsbron och långsmed Tjudnäs till den yttersta udden mittemot Kornäs för att så vika in i den östra liljearmen, Slottsundet, mot Kastelholm och de båda Kyrksunden. Det är svårt att förstå hur en kanotist eller roddbåtsentusiast eller aktersnurare eller en pojkseglare med ett badlakan på en käpp över ekan kunde ha härligare utbyte av ett par solbrinnande sommardagar än om han söker sig in in dessa vatten..."

Båtarna kryper ödmjukt ihop under vårt sjuhundraåriga slott. Bilden är tagen från golfbanans brygga där Träflyte förtöjdes för att besättning och gäster skulle få stilla törst och hunger på utskänkningsstället.


I Kvarnboviken blev Haddock tvungen att bygga "hoppa-från-sten-till-sten" åt alla gäster som väntades borda Träflyte vid den långgrunda stranden.

...och så till huvudsaken då! Ålands Husbåtförening har fyra medlemmar, kapten Sand och Lisbeth på Isolde och kapten Haddock med fru på Ole Träflyte. Från och med denna välsignade dag är den avbildade mössan Ålands Husbåtsförenings egen. Ingen levande människa av kvinna född får tillverka, kopiera, eller på annat sätt efterapa en huvudbonad som på minsta sätt kan förväxlas med mössan på bilden. Om så sker följer rättsliga åtgärder!

Kapten Sand! En mössa med en omkrets av 60 centimeter är beställd och kommer att levereras till Isolde om en vecka.

7 kommentarer:

Bo sa...

Tja, en mössa med endast 60 cm omkrets kan väl användas av skeppskatten men vackert så...

Kapten Sand

Mösstillverkar'n sa...

Oj då! Och mössan som strax är färdig - är den för liten tro?

Bo sa...

Till Mösstillverkaren. Nej då, den blir inte för liten, jag försökte bara vara lite rolig och referera till min tjockskallighet.

Åsa sa...

Jag har sett ganska många finnar som brukar ha något liknande på huvudet, men de har också som en liten "stjälk" där uppe och en hade Finlands flagga invirkat på ena sidan! Det kunde ju ni ha också, alltså en liten Ålands flagga att man ser var ni kommer ifrån?
eller kanske inte.. ;-)

brollan sa...

Jag känner igen bilde på någe sätt

brollan sa...

de föll bort ett n i kommentaren..

Ole sa...

Av Brollans kommentar här förstår ni ju vem som är fotografen!