KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, juli 06, 2009

Med husbåt i Mariehamn. Vandring genom tre öknar.

Lumparn var vresig i går men klockan nio och en halv minuter över fjorton slank Ole Träflyte och Isolde genom Lemströms kanal. Isoldes taknock klarade sig just jämnt igenom innan bron stängdes.

I den hårda nordliga vinden var yttersidorna av bryggorna i Östra hamnen tomma så vi hade åttahundra meter ledig kaj att förtöja vid, vilket vi gjorde.

Vi gick på ökenvandring. Först strosade vi genom en öken av vita plastskrov och aluminiummäster. Sedan tittade vi in på Club Marins uteservering - tomt som en öken.

"Vi går till Alandica-terassen, dom har annonserat att dom är ett av Mariehamns nya, trevliga inneställen ute", sa Haddock.

Vi kom till en svart stenöken. Det fanns inte ens en stol att sitta på. En förskrämd kvinna tittade ner på oss över ett räcke och undrade om vi ville gå på bio.

Omsider hittade vi en annan dam som generat förklarade att Alandica-terassen hade stängt efter tre veckor på grund av för få gäster.

"???", sa vi, men lovade återkomma och titta på Joel-operan.

Sedan gick besättningarna till Dennis' nya golfbana och där var det faktiskt lite folk.

Vid kvällens gemensamma midddag ombord på Isolde konstaterade besättningarna att stadsbesök i gästhamn inte var något att trakta efter. Tjugitre euro ville hamnvakten ha för en liggplats i öknen.

Isolde i Lemströms kanal.


Dennis Janssons nya bollspelarkrog.

Meddelande till bloggläsaren "Mässkalle": Tålamod, kapten Haddock håller på och förbereder en mer ingående beskrivning av Träflytes bottenpålar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Väntar med STOR spänning på beskrivningen....
Mässkalle