KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, juli 31, 2009

Ole Träflyte får skroven putsade. Bröderna Kagg får simundervisning.

I morse surfade Haddock in till sin internetleverantör av väderspådomar samt kastade en erfaren blick ut över sundet och sa till besättningen: "Blåstång i bunkertanken, de blir väder å de e dags för den årliga skrovrengöringen. Allmän fridag för manskapet. Bad och solande enligt lust och behag".

"Tjoho", skrek Liam, Max och fru H.

Träflyte lade ut och styrde mot Småholmarna. Haddock lirkade skutan in på ½ meter djupt vatten och fällde pålarna i den vita sanden. Sedan hoppade han överbord och började skrubba skroven. Träflyte har 44 meter vattenlinje att rengöra. Det är en del jobb. Varje år vid denna tid skrubbas Träflytes båda skrov rena från marina djur och växter. En vanlig rotborste används. Nu är långhalsarna, rankfotingarna, havstulpanerna eller vad dom nu kan heta, mjuka och lossnar lätt och så kommer dom inte tillbaka mer i år.

Haddock skrubbar skrov.

Simundervisning. Max simmar nu själv flera meter.

Max pustar ut mellan simturerna.

En blivande sjökapten? Liam kan i alla fall ryta order.

Välbehövlig drinkpaus efter en dags hårt arbete.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur gör du på vintern, tar du upp Träflyte på terra firma???
Mässkalle

Ole sa...

Nänä, Träflyte ligger i sjön året om. Skroven skulle heller inte må bra av att torka på land. Träskrov ska konstant ligga i vatten.