KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, juli 07, 2009

Ole Träflyte flög över Lumparn.

Medan husbåtbesättningarna drack morronkaffe borstade sydsydosten upp sig till styva elva meter i sekunden. Ankaret lättades och Lemströms kanal passerades klockan nio. Vid Segelgrund skiljdes husbåtarna för den här gången. Isolde lade sig på NE-lig kurs hem mot sin skärgårdskommun och Ole Träflyte satte nordlig kurs mot "vår" holme i norra Lumparns vatten. Det var skönt att komma till favoritholmen och lukta på blommorna.

Lika som bär?

Kapten Haddock under korkeken.

Tjuren Ferdinand luktar på blommorna.

Röda Kon passeras. Träflyte flög över Lumparn i 5,5 knop med 4,5 knops gaspådrag.


Den här lilla husbåten omkördes på Önningebyfjärden. Vem är hon?

Jo, det är alltid gott att komma till favoritholmen. Jättegranarna piskas av vinden och regnet häller ner när detta skrivs. En svensk segelbåt söker nödhamn bredvid oss. Men vi har bara en halv timme kvar hem till bryggan. Den resan gör vi i kväll nån gång. I morron bitti kl halv sju drar kaptenerna iväg på 16 timmars färjleverans igen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den lilla husbåten följde oss över Lumparn och upp mot Prästösundet där vi tappade kontakten med den. Vilken tuffing som gick över Lumparn med den båten i den mycket hårda sjögången. Isolde skötte sig bra även om jag vid något tillfälle hade lust att be stuerten kolla om det fanns några brädbitar i kölvattnet. Nu är vi hemma och hamnsupen är tagen.

Hälsn från Isolde och tack för en trevlig resa.

Kapten Bosse

Haddock sa...

Du skojar, Sydosten bryter inte loss några bräder från Isolde, inte.

Jo, det var en liten tuffing den där flygande holländaren. Nå, tids nog får vi nog reda på vem han är.

Bo sa...

Den flygande holländaren var från fastlandet. Har nyss kollat på magistratens hemsida och där framgick att bland annat O är en av de bokstäver som används där

Haddock sa...

Härrigud! Kom han så långt bortifrån, den lille rackarn? Men varför inte, om man fixar Lumparn i 12 m/s så klarar man vad som helst.