KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, juli 17, 2009

Ole träflyte kryssar till Ön i Lumparn med Godbyligan.

"Kära fru Haddock", sa Haddock i morse vid morronkaffet i den välstädade kajutan. "Sedan islossningen den 15 april har vi seglat hundratals sjömil i halva södra Finlands skärgårdslabyrinter, upplevt storm och stiltje, dimma, kyla och solsken och av alla våra äventyr var kryssningen i går med Godbyligan den trevligaste! Härmed utnämner jag Godbyligan till mina flickor å pojkar".

"Braa", svarade fru H, utan att kommentera saken vidare.

Det förhåller sig nämligen så att husbåten Ole Träflyte fick besök av Godbyligan i går och for ut på en kryssning som varade från en tidpunkt då solen står så nära Zenith den kan komma på våra latituder, tills den gick ner bakom de yviga skogarna i väster.

Ole Träflyte "pålad" på Ön. Passagerarna har redan gått i land. Kapten H bestiger stranden för att kolla möjligheterna för bad utan sandaler.

Att vara "pålad" är ett nytt maritimt uttryck, uppfunnet av kapten Haddock från Sund. När ett fatyg är "pålat" innebär det att bottenpålarna eller stödbenen har fällts ner och fartyget ligger förtöjt enligt vad som avses i de Internationella sjövägsreglerna.

Snygga ryggar.

Ole Träflyte har en förmåga att locka till sig sköna kvinnor i alla åldrar.

Dom här två gentlemännen är inte så väl bevandrade i navigationens svåra konst. Här kivas dom om vilken riktning som bär hemåt.


Goodbye, gang, Godby-gang.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vet mycket väl numera hur det ser ut nät Träflyte är pålad!!!!!
Mässkalle