KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, juli 12, 2009

Snus, dator, ärter och öl...

..det är allt man behöver. Nå, kanske någon kokt braxen oxå.

Hur det kan bli! Husbåten Ole Träflytes kapten Haddock hade noggranna planer på en djuplodande expedition inåt Ödkarbyviken i morse men dagen led och när näten var uppe (två feta braxnar) så var klockan redan elva. Sandstranden i bukten på Sommaröjens nordliga kust gav utmärkt lä och fäste för bottenpålarna, solen sken och den friska sydliga blåsten försökte förgäves att tränga in i viken.

"Vi stannar till i morron", sa Fru H. "Vi kokar braxen till middag".

"Åkej", sa Haddock.

Dagen avnjöts på det sätt som bilderna visar.
Doppingarna gillar munspel. Dom slutar alltid att dyka efter fisk, tittar intresserat och kommer närmare när Haddock börjar spela.Kryddtäppan fick Haddock av möhippagänget i går. Den har redan utnyttjats flitigt under dagen. Aromatiska örter har spridit väldoft på maträtterna. Den ska nu skötas och vattnas och kommer att ge besättningen goda kryddor ända till hösten.

2 kommentarer:

gun sa...

Ni verkar ha det det fint där på Träflyte...men när ni va i Mariehamn på öken vandring, då borde ni ha besökt cafe Timjan, där är det alltid fullt med folk.

Ole sa...

Hej Gun, jo, fantastiskt roligt. Vi hör bara beröm från såna som varit på Timjan.