KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, augusti 03, 2009

Blåbär, braxen och aborrar

håvade Haddocks in från naturens skafferi i dag.

Det började med att Haddock inhämtade dagens väderspådomar från internetleverantören i morse. När prognosen stod klar hojtade han åt gumman:

"Näckrosor på akterdäck! bemanna blåbärspytsarna, putsa nätkobbarna! Vi ska ut"!

Vid stranden till en av favoritskogarna jämkades två nät i sjön. Därefter pålades Träflyte och fru H drog till skogs. Under tiden oljade Haddock däcket och övade på ukulele och munspel, vilket är nödvändigt inför Dur-rackarnas uppträdande på Bomarsundsdagarna.

Efter två timmar i skogen åtevände fru H med ett ämbar fullt med blåbär. Näten, som togs upp efter fem timmar i sjön, gav fisk som räcker till fyra middagar.

Fru H rensar blåbär.

"I don't want to spoil the party so I'll go..." Haddock övar Beatles-låt.

Nyoljat däck.

4 kommentarer:

britt sa...

Shit, vad fint däck! Och en hink blåbär... nå de är väl fulla med rosk... var ut ett par timmar och plockade en liter, färdig att lägga i frysen...
Sickans hatt börjar bli färdig...

brollan sa...

åjj, åjj, ska de bli Bitäls po bommarsunns dagana??

Ole sa...

Jo, en hink full med rosk på 2h. Det tar 1,5h att rensa.

Joo, de blir Bitäls i Bomarsund...

Ole sa...

Birgitta
Men jag va glad att de va plockarn o.inte fingrarna jag stack ner i blåbärsriset när huggormen låg ihopringlad under o.fräste.Fick i allafall röstresurserna o.hjärtverksamheten ordentligt testade.