KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, augusti 30, 2009

Gilla EU - del 1

Här förleden, på ett kalas, hörde jag det igen. "Förbannade EU, fan hur dom ställer till det. Vi är inte fria. Det är EU's fel att allt är åt helvete!"

Jag blir så trött! Åland ska va helvetes lyckliga över att få vara med i unionen.

Jag säger: Utan EU skulle vi kanske få nöja oss med en avgång per dygn med båt till Sverige och till Finland kanske bara tre gånger i veckan, och personbiljetten skulle antagligen kosta 120 euro och bilplatsen 250! Fraktkostnaderna för förnödenheter skulle vara mångdubbelt högre. Då skulle tamejfan myten om att höga priser beror på frakten stämma!

Jag säger vidare: Tack EU, vi är fria! Vi kan, nästan när som helst på dygnet, resa visumlösa från Åland till 27 länder och biljetten kostar som fyra varma korvar på Rökkas. Vi kan lita på att Unionen ser efter oss så gott det går. Och det viktigaste av allt: Vi kan vara säkra på att inga krig kommer att uppstå i Europa så länge unionen existerar.

Sluta för helvete att haka upp er på krokiga gurkor, fågelskytte, jordbruksstöd och fiskeriregler. Bryssel gör ingenting för att jävlas, allt sker med vårt bästa som mål.

Gläds i stället åt ert fina EU-pass, gemensam valuta (det är synd om svenskar och danskar som fortfarande fånar sig med sina löjliga kronor) och egen gräddfil i tullen på flygplatserna.

EU har 66 000 (sextiosextusen) kilometer kust vars flora och fauna man försöker bevara genom miljövårdande påbud.

Öresundsbron, vår länk till Europa och ett av världens mest storslagna byggnadsverk kom till tack vare EU.


EU ger generösa bidrag till byggandet av vindkraftverk. Åland har tagit mycket del därav. EU står också i spetsen för världens strängaste krav på begränsning av farliga utsläpp som hotar vår värld.

Är EU dåligt? Nu vill jag ha kommentarer!

5 kommentarer:

brollan sa...

Bra! Enda kommentaren jag har är att ovansående inägg bör spridas till så många som möjligt.
Vi behöver alla bli påminda om EU:s fördelar.Det finns för många negativa, inskränkta, själviska och relativt enkelspåriga människor som trampar våra vägar,stränder och plogtiltor.

Anonym sa...

Ni verkar vara kloka på Åland. Det dröjer nog inte så länge så har vi samma valuta som ni, det är mest en massa norrlänningar som bromsar här. *L*
Mässkalle

Anonym sa...

Håller med fullständigt! Folk är dumma som tror att EU är bara skit. Inte för att jag väldigt insatt i politik men visst finns det fördelar med EU, absolut.

/IvM

Anonym sa...

Tycka vad ni vill. Taxfree hade vi före EU och EU= centralstyre=kommunism. Hur fria är kommunisterna?

Haddock sa...

Vad har det med saken att göra? Det är 2009, kommunismen i Europa har fallit, och vi har jordens bästa förbindelser med omvärlden tack vare EU och skatteundantaget.