KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, augusti 11, 2009

Husbåten Ole Träflyte i Bomarsund, dag 4.


TJOSAN, alla bloggläsare! Kolla först på Dur-rackarna i Bomarsund, sen kan ni läsa vidare.

Klockan var omkring 2210 (i går) när Haddock vandrade genom härlig natur i Bomarsund på väg från m/b Lili till eget fartyg. Bomarsundsdagarna hade avslutats med en kvällspalaver hos Karl-Anders och Elisabeth på Lili och Haddock styrde sina tröttpigga fötter mot Träflyte där stuerten väntade med skepparsmörgås och godnattsup.

När Haddock klev ombord märkte han att den koketta nigning skutan gör när någon stiger ombord uteblev.

"Va fan, Träflyte, märker du int att skepparn kommer ombord?", hojtade Haddock och stampade i däck. Det var stumt. Den förfärliga sanningen gick upp för honom!

"Satanihälvitä, långvarigt högtryck! Har legat pålade länge. Vattnet har gått ut. Vi står på grund! Stuert, bemanna pålarna, gör klart för lyft, jag startar maskin, vi avgår omedelbart!

När pålarna hissats och Haddock började backa ut från ryssvågbrytaren hände ingenting. Skutan satt som fastgjuten.

En halv timme senare, och efter att Haddock hoppat överbord och skjutit på med hela sin muskulösa kropp medan stuerten backade så maskinen vrålade, kom Träflyte loss. Det var nära att Haddock blivit akterseglad när Träflyte plötsligt gled av stenen som babords ponton hade vilat på.

Färden över Lumparn präglades av lätt vaggande dyning och tilltagande mörker. Haddock och hans stuert satt i styrhytten i rofylld konversation och analyserade de senaste dagarnas sköna upplevelser. Sista biten av färden blev det så mörkt att Haddock fick tända kompassbelysningen och styra efter kompass.

Klockan 0050 (i dag) pålades Träflyte vid Tingöjen.

Aftonpalaver på m/b Lili

Det är över. Skandinaviens bästa kök revs obarmhärtigt i dag. Det tog fem minuter att jämna allt med marken.


... och Herbert fick ledigt från sin post som restaurangövervakare.

Inga kommentarer: