KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, september 14, 2009

Årets fjärde arbetssemeterresa till Embarsund.

"Och sjömansgossens lilla, lilla vän, står sörjande på strand," sjöng Haddock i dag klockan 1505 när han med van hand manövrerade Träflyte ut från bryggan och kastade en blick akteröver där fru H stod på stranden och vinkade ömt.

Hon skulle så gärna ha varit med på Träflytes femdagarsexpedition till Föglö men tandläkare, bilbesiktning och sånt där skit som det moderna samhället påför människor satte stopp för hennes medverkan.

Haddock skall köra Embarsundsfärjan till slutet av veckan. Klockan nittontjugo i kväll förtöjdes Träflyte vid Jyddö färjfäste.

Fru H står och vinkar åt Träflytes försvinnade akter.


Och så några ord om Haddocks proviant. I Träflytes kylskåp stuvade fru H strax före avgång in en riklig mängd fiskbullar och -biffar av den sort som syns på bilden. Fru H har sakta men säkert, under flera år utvecklat receptet till fulländning. Det är en stor njutning att äta hennes fiskbiffar/bullar. Receptet är hemligt men det kan avslöjas att huvudingrediensen består av fiskfärs från såkallad skräpfisk: mört, braxenblekor, id och liknande. Gädda används också. Som bindemedel används en liten mängd hönsägg. Det är allt. Inga kolhydrater. Men si, kryddningen är hemlig fast Haddock kan försiktigt avslöja att biffarna innehåller lök, peppar av olika slag, salt, Sambal Oelek, samt en myckenhet annat som inte angår läsaren. Biffarna på bilden är gjorda av samma råvara men de till vänster är kokta i buljong och de andra är stekta i smör.

Inga kommentarer: