KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, september 07, 2009

Durrackarna gör bejublad turné i Estland

"Igelkottar i Finska viken å bisamråttor i vassen, va de ha vari roolit," sa Haddock i morse klockan 0452 när han körde Forden av Tallinks fina färja Victoria.

Inläggen om soldrivna båtar har rullat på dagligen i bloggen men det var bara fusk och kamoflage. De var skrivna förra veckan och förprogrammerade för publicering medan Haddocks var i Estland. Dur-rackarna har gjort sin första, bejublade utlandsturné.

Ur loggboken:
Fredag 4 september, ca 2315, Haddocks äntrade Fordskåpet och styrde mot Mariehamn där Dur-rackarna väntade för att lasta in musikinstrumenten.

Lördag 5, 0100, Baltic Queen avgick mot Tallinn med 12 Dur-rackare samt Haddocks Ford Transit fullastad med hjälpsändning bestående av 19 madrasser, 10 sängar och en myckenhet begagnade kläder ombord. Ovanpå allt detta fanns Dur-rackarnas musikinstrument.
1000, ankomst Tallinn. Dur-rackarna steg ombord på den hyrda bussen för att påbörja tvådagars turnén. Haddock i Fordskåpet följde bussen.
Under lördagen sjöng och spelade Dur-rackarna i kulturhusen på tre orter: Riisipere, Kohila och Kuusalu inför en rörande trevlig publik. Dur-rackarna har faktiskt aldrig upplevt något liknande. Hektiskt var det, orterna ligger ca 50 km söder om Tallinn och med 40-50 km mellanrum så det blev ett hiskeligt åkande och i- och urlastande av instrument.

Söndagsmorgonen grydde och regnet strilade över det fina kulturhuset i Kuusalu där Dur-rackarna övernattade. Resan fortsatte till mentalsjukhuset Valkla där Dur-rackarna spelade för patienter och personal, en publik på ca 90 personer, en publik man aldrig sett maken till och aldrig kommer att glömma. Rörda till tårar lastade Dur-rackarna instrumenten i Forden och anträdde resan mot Tallinn där sightseeing och Tallinks färja Victoria väntade.

Viktig utrustning under Dur-rackarnas Estlands-turné: Bussen, Forden och Stäni.

Gänget har hittat bussen och Forden.

Våra rökande damer uppvisar de sexiga dam-cigaretter man kan köpa i Estland. (Den grova är en vanlig Marlboro.)

Birgitta och Ann i Tallins medeltida kvarter.


Och så hyrde Haddock en helikopter för att få en fin bild av gamla stan i Tallinn. Nå, det där kunde ju vara skoj förstås. Bilden kunde ju lika bra vara tagen från ett av de 26 tornen i gamla stadsmuren i Tallinn.

Inga kommentarer: