KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, september 16, 2009

En typisk dag i Embarsund. Husbåtmat.

Någe gott har du väl gjort, Haddock, eftersom du välsignas med sådan mat, sa en inre röst i kväll när middagen var intagen.

Dagens middag. Recept: sprödstek ett paket baconskivor i smör. Strö över 4 hackade vitlöksklyftor strax innan baconet är färdigt. Slå en burk kidney-bönor ovanpå. (minus spad) Slå tre ägg ovanpå. Låt puttra tills äggen stelnar. Klipp rikligt med dill och persilja över. Det tog sju minuter att laga.

En typisk dag i Embarsund:
0500 - 0600 brygga och dricka te.
0600 - 1400 köra färja.
1400 - 1900 skriva, fiska, promenera, bada bastu.
1900 - 2000 tillaga och äta middag, diska.
2000 - sängdags, skriva, läsa.


I Träflytes däck, mellan skithusdörren och maskinkappen finns en lucka...


där man kan sitta och pilka aborre utan att någon ser. (ifall man skulle vara på förbjudna vatten)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Blir sååå avundsjuk på Haddock, Grattis till fina dagar.....
Mässkalle

Anonym sa...

Jaha nu förstårman varför det inte fins aborre mera, och storskarven får skulden....... spakryckaren på färjan.

Haddock sa...

Jo tack, Mässkalle. Det duger.

Jo, märlspikar, storskarven skulle bara veta hur mycket konkurrens han har.