KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, september 13, 2009

Inget bacon på Tallink heller men nattöppet kafé förmildrande omständighet.

"Sjögurkor och lusplattingar, inget bacon" utbrast Haddock när han tillsammans med Dur-rackarnas Kenth inspekterad frukostbuffén på ms Baltic Queen.

"Dåligt," höll Kenth med om.

Länge har avsaknaden av bacon till frukost på Viking Lines Åbo- och Helsingforsbåtar gjort att Haddock starkt har övervägt att byta rederi. Nu uppenbarade sig den grymma sanningen. Inget bacon på Tallinks båtar heller!

Prinskorv och köttbullar, vem fan äter sånt till frukost. Det är skillnad på köttbullar oxå. Viking Lines är små och runda, det riktigt lyser löpande band och maskinell tillverkning om dom medan Tallinks är stora som kråkägg och ojämna; naturligtvis tillverkade i maskin dom också men en maskin som förmår göra ojämna köttbullar. 1-0 till Tallink.

Annars är ovannämnda Queen, samt Victoria I som tog Dur-rackarna hem, trevliga båtar med fina hytter och sprakande show i tvåvånigsnattklubben.

"Finare scen än på Alandica kk," funderade Haddock.

Och det fanns ett café som hade serveringen öppen hela natten. Det du, Viking! 2-0 till Tallink.


Baltic Queen, i trafik 2009, längd 212 m, bredd 29 m, maskineffekt 32000 kw, fart 24,5 knop, pax 2800, hyttplatser 2500, bilar 600, lastmeter 1130. (Foto: Micke Asklander)


Victoria I, i trafik 2004, längd 194 m, bredd 29 m, effekt 26240 kw, fart 22 knop, pax 2500, hyttplatser 2252, bilar 400, lastmeter 1000.

Men tacka vet jag ms Eckerö. Där får man bacon. Och nu lär det finnas på Rosella också. Bra Viking, men inte gott nog. Se för hälvitä till att servera bacon till frukost på alla båtar. Och en annan sak: Haddocks har aldrig, och kommer aldrig att trivas i Vikingbåtarnas röriga buffé med sina underliga fållor längs diskarna. Det var bättre på Baltic Queen. 3-0 till Tallink.

4 kommentarer:

britt sa...

Och baconet är sin sak, men äggröran! Undersök även äggröran på de olika fartygen! Pulveräggröra har dom överallt om det överhuvudtaget finns äggröra.
På nåt sätt är Eckerölinjens äggröra den enda som kan förtäras, fast det antagligen är pulver det med. Men de lyckas i alla fall få den ätbar...

Silja lines Symphony, som jag åkte för ett par veckor sedan hade bacon och en oaptitlig söt sörja som väl skulle föreställa äggröra...

Haddock sa...

Aha, intet ont anande har jag slafsat i mig äggröra med god aptit utan att ana att det är pulverröra. Nåja, det brukar ju finnas kokta ägg. Dom är väl äkta.

Anonym sa...

Hur är det med frukosten på hotellen i Mariehamn???
Mässkalle

Haddock sa...

Svårt svara på. Har inte bott på hotell i stan sen Vanuatu blev medlem i FN. Tvivlar dock på att dom har bacon på frukostbordet.