KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, oktober 12, 2009

Haddock och Träflyte på Google Earth.

Storebrorsan ser oss.
Som bloggläsarsignaturen Mässkalle skrev i en kommentar för en tid sedan finns Träflytes seatrial-manövrer dokumenterade på satellitbilder från rymden. Google Earth har bilden där Träflyte ligger i babords gir utanför Haddocks brygga. Observera: den lilla "utväxten" på bryggan är förra husbåten Escargot's skrov som numera fungerar som flytande lager och verkstadsplattform.

Träflyte under babordsgir utanför Haddocks brygga.

Annars är det bara skit med Google Earth och Åland.
Efter många år har dom bara orkat infoga en enda liten högupplöst bild i centrala Åland. (Dom vågade inte annat eftersom Haddock bor och rörs i området.) Annars är det stenålder. Men det är väl vårt eget fel. Om nån ansvarig pallervant på rätt myndighet tagit tag i saken hade väl också Åland, som andra turistorter i världen, funnits på Google Earth.


Åland på Google Earth. Mariehamn syns inte alls. Till och med orter bestående av en handfull halmhyddor i Långtbortistan har bättre upplösning på GE.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du svänger snyggt Haddock...
Mässkalle

Haddock Hårdhänte sa...

Jes, och ändå var det långt innan jag fick robotmatros i besättningen.

Anonym sa...

Nu du Ole så har jag läst artikeln om Ragny och jag måste tacka dig för den, mycket gripande samt informativ. Tack äe en gång.
Mässkalle