KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, november 11, 2009

Ebb i Ladängsviken. Bisamråttor och människor bygger ny bostäder.

"Lergökar i vassen, sexton års statistik har jag på vattenståndet i lagunen men så här lågt har det aldrig varit i november", sa Haddock och stegade iväg för att ta några bilder.

Senhösten är en fin tid och i november brukar Östersjöns vatten skvalpa kring fötterna på plommonträdet i Haddocks trädgård. I år är det inte så. Det är lågkonjunktur även i norra Östersjön.

Vid pålen i bildens nedre vänstra hörn ska vattenbrynet ligga i november.

Bisamråttan verkar lita på Haddocks. De senaste åren har han flyttat sin hydda närmare och närmare och nu har han byggt bara tjugo meter från Träflyte. I bildens vänstra kant syns hans hydda.


Från Träfltes akterdäck kan man se en ny stad växa upp. Bostadsområdet Ängen i Kastelholm. Bra så. Alla har rum. Människor, svanar och bisamråttor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju där jag var och tog bilden på Träflyte, tyckte huset till höger på bilden var malplacerat, passade inte in i naturen tckte jag.
Mässkalle

Britt sa...

Bor det nån i det där konstiga huset? Johan och jag var dit och kikade för ett par dagar sedan, det är en märklig skapelse, som ett kulturhus i miniatyr...

Ole sa...

Jo, nog är det ett bostadshus, alltid. Det är väl inte riktigt färdigt... Och igår kom det upp ett hus till, sydväst om kk-huset. Det ser mera normalt ut.