KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, november 09, 2009

Husbåten Träflyte på strömmingsfiske.

Ungefär så här lägger vi strömmingsskötar.

Tror ni att Haddock har legat overksam i hamn medan bloggen har berättat om lyxkryssare, hungriga småfåglar och barnbarn? Helt fel!

Sedan resan med golfskeptikerna till Småholmarna den 1 nov. har Träflyte gjort tre fiskeresor, varav en företogs i fredags/natten mot lördagen för att fiska strömming.

"Snorgärsar å hornsimpor, dom satans sälarna har ätit upp strömmingen i skötan", hojtade Haddock från styrhyttsfönstret åt fiskarkompisen Tor som på lördagsmorgonen drog skötar i sitt anletes svett.

"Jojo, bara huvväna kvar", sa Tor. "De e väl högs tretti hela strömmingar i den här skötan."

Nu i kväll smids planer för att lura sälen. Ole Träflyte görs sjöklar för att vid 22-tiden fara ut med skötarna. Sedan skall Träflyte ankras tätt intill bragderna och ligga där sälom till skräck och varnagel tills skötarna tas upp vid 3-4-tiden i morron bitti!

All det här kräver strålkastare och god arbetsbelysning. Således har Haddock varit sysselsatt med detta i eftermiddag. Nu har Träflytes fördäck bra arbetsbelysning och så har besättningen goda pannlampor.

3 kommentarer:

Flunkbuster sa...

308:a med ljuddämpare kan också vara bra att ha med sig. ;-)

Anonym sa...

Tror du att ni lyckas överlista sälarnà...? Väntar mä spänning på en utförlig rapport i morgon om du orkar upp...... Lycka till
Mässkalle

Anonym sa...

Det är för eländigt med sälarna men hittills i år har jag haft tur. I går lade jag ut en sköta vid fyratiden och i morse (förmiddags) vid halvtiotiden håvade jag upp 15 kg fin strömming. Större delen av fångsten är nu insaltad för vinterns behov men en del väntar på att hamna i stekpannan.

Hoppas du också har tur.

Kapten Bosse