KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, november 20, 2009

November är en härlig månad

Sjön är isfri, fisken går till i lagunen, vedspisen sväljer två brasor om dagen och man kan ligga och läsa en hel dag utan dåligt samvete. Dessutom kan man grava fisk.

Gravad mört

Man tager sex feta mörtfiléer. (Den här tiden på året är mörtarna fina.) Skär filéerne på tvären i tunna skivor. Lägg skivorna i en glasburk. Släng i en kaffekopp citronsaft, en halv kaffekopp olivolja, 2 msk salt, 2 msk socker, rosépeppar och dill. Skaka om nu och då. Ät efter ett dygn.

Man blir ödmjuk av sådana gåvor från sjön. Man kan naturligtvis använda all slags fisk i det här receptet. Men vi tycker att det blir godast med "skräpfisken" mört. Jämförbart med sik. En fiskexpert trodde fakiskt att det var sik i glasburken när vi bjöd på smakprov.

Strimlad mörtfilé


Gravad mörtfilé

4 kommentarer:

Anonym sa...

MÖRTFILÈ!!!!! Hmmmmmmm

brollan sa...

Låter extremt gott !
Jag begriper int varför vi inte får denhär uppdateringen av våra sidor till andra bloggar att fungera din är ju alltid updaterad.


Behöver instrukton ! Tack !

brollan sa...

ursäkta stavfelen!

Ole sa...

Gå till intällningar. Klicka på webbplats-feed. Sätt alla inställningar på "fullständig" (4 st, en i grundläggande läge och tre i avancerat läge.)