KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, november 15, 2009

Rapport från Stockholm. Stellan, 201 dagar, blir döpt.

"Vi lämnar väl bilen hemma och testar hur det är att låta sig fösas omkring i svearnas kollektiva mass-transportsystem när vi ska fara å döpa Stellan", funderade vi och så blev det. I Kapellskär klev vi på bussen som tog oss till Cityterminalen i Sthlm.

Det är alltid litet förvirrande att söka väg från Cityterminalens buss-stopp ner till T-centralens tunnelbanestation långt ner i djupet. Men när man väl hittar metrons underjordiska jättehall är det sedan en enkel match att på några minuter ta sig vart som helst i Stockholm med omnejd. "Men fy fan va dyrt, 40 kronor per p från Centralen till Skanstull"! muttrade färdledaren.

Hur vädret var i Stockholm? Svaret är att vi knappt vet. Så förunderliga är dagens kommunikationer att man knappt behöver sticka skallen ut i fri luft från det man stiger på Rosella i Mariehamn tills man återvänder 16 timmar senare. Vi tror att det regnade.

Stockholms centralstation.

Stellan Leopold fyllde 201 dagar och blev döpt. Här har han klätt upp sig och väntar på prästen.


"De e mycke grejer på det här järnspettet", funderar Stellan när han testar lära-gå-stolen han fick i dopgåva.

Inga kommentarer: